Winkelcentrum Seinhorst Praktische informatie

Winkelcentrum Seinhorst wordt vertegenwoordigd door de Ondernemers Vereniging. Het dagelijks bestuur bestaat uit verschillende ondernemers die met steun van ‘hun achterban’ het winkelcentrum nog aantrekkelijker willen maken, dit doen ze o.a. door het organiseren van leuke evenementen.

Op dit moment zijn er gesprekken gaande met de gemeente Hilversum om de Seinstraat aantrekkelijker te maken voor onze bezoekers. Uit het belevingsonderzoek 2021 is gebleken dat de bezoekers meer groen willen, speeltoestellen voor kinderen en  bankjes. Kortom er moet meer sfeer komen, maar ook een veiliger looproute.

De activiteiten, feestverlichting e.d. worden gefinancierd door middel van een eigen bijdrage van de winkeliers. Daarnaast wordt winkelcentrum Seinhorst ondersteund door Stadsfonds Hilversum, waardoor het mogelijk is om grotere evenementen en projecten te realiseren. natuurlijk zijn wij dankbaar met deze samenwerking en ondersteuning.

 

Met ruim 200 parkeerplaatsen altijd een gratis parkeerplek

Winkelcentrum Seinhorst heeft een eigen parkeergarage met 200 parkeerplaatsen. De parkeergarage bevindt zich aan de achterzijde van het winkelcentrum, in de Zenderstraat. Deze parkeergarage heeft een roltrap, maar rondom het winkelcentrum bevinden zich ook nog ruim voldoende gratis parkeerplaatsen.

Openingstijden parkeergarage
De parkeergarage is geopend op maandag t/m zaterdag van 07:45 tot 22:15 uur.
Op zondag is de garage geopend van 09:45 tot 19:15 uur.

De geschiedenis van een bijzonder stukje Hilversum

“Ingeklemd tussen de Jan van der Heijden-, Radio-, Meteoren- en Kometenstraat ligt een vrij nieuwe wijk, Seinhorst genaamd. Aan het begin van het jaar 2000 is men begonnen met de bouw van woningen, winkelcentra en een kerk. De naam Seinhorst refereert aan de geschiedenis van de Nederlandse omroep, die haar ontstaan dankt aan de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek. Het achtervoegsel ‘horst’ heeft niet alleen de betekenis van ‘hoger gelegen terrein’ maar ook van ‘nest’. Bij onze oosterburen is het woord horst ook bekend als ‘basis’.

Het is dit stukje Hilversum, waar de basis werd gelegd voor de Nederlandse omroep. In een houten loods van de NSF, op voormalige heidegrond, vond de oerknal plaats waaruit het huidige ingewikkelde radio- en televisie-universum is ontstaan (Jan van Herpen, 1993).

De Nederlandse Seintoestellen Fabriek met de twee typerende zendmasten

Gratis parkeren

Altijd iets te beleven

Lekker dichtbij